Prezi, poszukaj tu
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Witam.
Chciałbym poprosić kolegów z zaprzyjaźnionej marki o pomoc w zakodowaniu świateł do jazdy dziennej, przejrzałem już wszystkie posty jednak nie znalazłem przynajmniej podobnie zbudowanego menu do kodowania w VCDS.
- mam już zakodowane DRL w Halogenach w pozycji "0" (cały czas i tylko halogeny się świecą )
- mam czujnik zmierzchu i w pozycji" Auto" świeca się niestety cały czas światła mijania nie zależnie od pory dnia.
- chciałbym aby halogeny świeciły w pozycji "Auto" jako dzienne i chwili potrzeby (czujnik zmierzchu) uaktywniły się światła mijania.
Po mimo wielu prób nie mogę zrealizować danej opcji.
Auto 2012, żarówka H7 (chyba 40 Bit), VCDS 12.12
Pomożecie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez TippoZamieszczone przez KulfonP-wyłączenie ESP za pomocą przycisku od trakcji nie jest możliwe
Cytuj proszę ostrożniej posty kolegów
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez KulfonP-wyłączenie ESP za pomocą przycisku od trakcji nie jest możliwe
Zostaw komentarz:
-
-
przeczytałem , przebrnąłem przez wszystkie strony tego wątku wraz z częścią stron z odnośników . I dochodzę do jednego słusznego wniosku , że najbardziej żałuje , że w mojej okolicy , Olsztyn, nie ma ludzi pokroju Enriquez, krzynol i inni , a spoty gdzie pojawi się ktoś łebski z wiedzą w/w nie istnieją.
Co do technicznych tematów mojej O II FL
-wyłączenie ESP za pomocą przycisku od trakcji nie jest możliwe
-tylne przeciwmgielne jako stop niestety w mojej wersji niemożliwe, wielka szkoda
- jestem na etapie wymiany kierownicy na MF i w związku z tym mam nadziej poznać Kolegę z Gdańsk- Banino
- gaśnięcie dziennych po zaciągnięciu ręcznego uważam , nie do końca za sensowne , gdyż zacięgniecie na skrzyżowaniu spowoduje wyłączenie świateł i psiarnia ma powód żeby się czepiać
-nie do końca rozumiem czy jest możliwość automatycznego zamykania szyb po zamknięciu auta centralnym z kluczyka??
-czy jest możliwość tak ustawienia przeciwmgielnych żeby mrugnęły razem z drogowymi, albo nawet ciągle świeciły z długimi
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmożesz spróbować w adaptacjach licznika zmienić opcję:
Oil temperature sensor connected to the instrument cluster - ACTIVE
Zostaw komentarz:
-
-
Z ciekawości podłaczyłem sie do swojego szkodnika i niestety tej opcji
Kod:Oil temperature sensor connected to the instrument cluster
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michal5312...czy da sie uruchomic wskazanie TEMPERATURY OLEJU w liczniku bez MaxiDota, auto z marca 2009r.
Zostaw komentarz:
-
-
możesz spróbować w adaptacjach licznika zmienić opcję:
Oil temperature sensor connected to the instrument cluster - ACTIVE
Jak nie zadziała - to nie zadziała, ale nie problem sprawdzić.
W O2 jamesbondzio nie zadziałało a jego auto było z 2009 albo 10.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michal5312..czy da sie uruchomic wskazanie TEMPERATURY OLEJU w liczniku bez MaxiDota, auto z marca 2009r.
a jak to zrobić jeśli ma się maxiDota
Zostaw komentarz:
-
-
Jesli nie macie nic przeciwko to ponowie pytanie.
...czy da sie uruchomic wskazanie TEMPERATURY OLEJU w liczniku bez MaxiDota, auto z marca 2009r.
a jak to zrobić jeśli ma się maxiDota
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wojtisek1Dużo stron , może cos pominąłem ,ale mam pytanie.
Octavka 2 po lifcie , koniec rocznika 2012 zależy mi na przeciwmgielnych z tyłu żeby zapalały się razem ze stopami. Da się ??
Zostaw komentarz:
-
-
Dużo stron , może cos pominąłem ,ale mam pytanie.
Octavka 2 po lifcie , koniec rocznika 2012 zależy mi na przeciwmgielnych z tyłu żeby zapalały się razem ze stopami. Da się ??
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, niestety, ale właśnie nie mam takiej opcji w ustawieniach licznika :? Czyż bym nie posiadał takiego czujnika, czy może mam przestarzały soft? Auto z 2009r.
Zostaw komentarz:
-
-
kurcze, gdzieś widziałem na forum odczyt pincode z radia VAS'em
kojarzy ktoś?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99przełączysz światła z drogowych na długie
Zostaw komentarz:
-
-
to zależy jaki masz soft w liczniku - spróbuj w adaptacjach licznika poszukać czegoś w stylu "Oil temperature sensor connected to instrument cluster" i zmienić ustawienie na active. Może zadziałać, ale nie musi.
Zostaw komentarz:
-
-
Mam OII FL 1.6MPI z Maxi-dotem. Czy mogę sobie jakoś VCDS-em aktywować wyświetlanie temp. oleju na liczniku?
Zostaw komentarz:
-
-
... moze wiecie co mozna (jezeli wogole) dodac/doprogramowac do NIE_MaxiDota.
Zamieszczone przez krzynolTrusek, poczekaj - na zlocie pokukamy
... teraz mi sie przypomnialo ...
I Qrde zaponielismy pokukac !!! Wiesz juz moze cos w tym temacie?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: